Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, nemulțumit de prestația Guvernului: Vrea să-l pună ”pe calea cea bună”

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea vorbelor a trecut, cetățenii așteaptă fapte concrete, a punctat șeful statului. Pentru soluționarea problemelor este necesară crearea unei coaliții PSRM-ACUM in Consiliul Municipal.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Votul cetățenilor pentru Chișinău îl obligă pe noul primar ales, Ion Ceban, să fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu puțin timp în urmă într-o postare pe Facebook.

”Locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi prin votul de ieri, au rupt acel cerc vicios care de atâția ani a ținut captiv orașul nostru în mâna unor politicieni iresponsabili si a geopoliticii false” a scris șeful statului, apreciind că chișinăuienii sunt adevărații câștigători ai acestor alegeri.

”Votul cetățenilor pentru Chișinău îl obliga pe noul primar ales, Ion Ceban, sa fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice, îl obliga să scoată din primărie politica, geopolitica, dar mai ales hoția instaurată în ultimii ani de liberali și complicii lor, care din nefericire în aceste alegeri au devenit și noii aliați de conjunctură ai Blocului ACUM”, a accentuat Dodon.

 

Potrivit președintelui, acestea sunt momente cu adevărat istorice, care însă trebuie să aibă o continuare prin rezultate bune pentru oameni și să devină istorice prin schimbările pozitive care se vor face pentru moldoveni.

Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri în Chişinău, rezultate preliminare (100%): Ion Ceban învinge detaşat

Sarcinile noului primar

Igor Dodon a conturat prioritățile noului primar al municipiului Chișinău. Acesta, dar și PSRM, partidul cu cel mai mare număr de mandate în Consiliul Municipal, au în fță o sarcină foarte clară, ”să acorde prioritate problemelor semnalate de cetățeni: să facă drumuri, să facă curățenie in oraș, să ne scape în sfârșit de mirosurile insuportabile și să redea frumusețea acestui măreț oraș”.

”Pentru acest lucru este necesar de făcut chiar în această săptămână o coaliție cu ACUM în Consiliul Municipal și începută munca”, a opinat șeful statului.

El a mai menționat că aceeași sarcină îi revine și Guvernului la nivelul țării, care deocamdată însă nu face față în deplină măsură.

 Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și Ion Ceban - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații făcute de Ion Ceban: Iată ce spune noul primar - Video

”În mare parte aceeași sarcină revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea buna, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor”, a subliniat Dodon.

El a precizat că în zilele următoare vor demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii sa fie mai siguri ”într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru”.

Președintele a venit cu un apel către politicienii din majoritatea parlamentară, îndemnându-i să depășească rapid acest moment electoral și să se așeze la masa de discuții pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării, ”fără emoții, fără orgolii, fără frustrări, fără interese politice, doar cu dorința de a face bine cetățenilor”.

”Ca președinte al țării voi sprijini doar o astfel de abordare a coaliției majoritare și în perioada următoare mă voi implica activ în acest proces de apropiere a guvernului de cetățeni și rezolvarea problemelor pe care le au”, a promis șeful statului.

Fluxul de știri
0