Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele alegerilor: Ediție specială a emisiunii ”Atitudini”

Abonare
Ion Ceban sau Andrei Năstase?  Experții vor comenta alegerea pe care au făcut-o astăzi chișinăuienii -  ediție specială cu Maria Dimineț și Silvia Zavadovschi.

În Republica Moldova s-a desfășurat astăzi turul doi al alegerilor locale generale.

Ion Ceban sau Andrei Năstase? Cine dintre ei a fost mai convingător în campania electorală, dar și cum explică experții alegerea locuitorilor Capitalei, aflăm de la sociologul Ion Jigău, expertul economic Veaceslav Ioniță și activistul civic Andrei Tudos.

În urma scrutinului din 20 0ctombrie 2019, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei au acces candidatul socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului ACUM (DA și PAS) Andrei Năstase. Amintim că Ceban a acumulat în primul tur 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Fluxul de știri
0