Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultate exit-poll: Ceban sau Năstase, cine câștigă Primăria Chișinău - Video

© Sputnik / Miroslav RotariRezultate Exit Poll
Rezultate Exit Poll - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sputnik Moldova transmite Live anunțarea rezultatelor sondajului exit-poll din 3 noiembrie - primele declarații.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. În ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, două companii sociologice efectuează un Exit Poll. Câștigătorul ar urma să fie anunțat la 10 minute după închiderea secțiilor de vot.

Sputnik va transmite LIVE anunțarea rezultatelor sondajului Exit Poll din 3 noiembrie, cu începere de la ora 21:00.

La ora menționată, responsabilii de sondaj vor anunța câți alegători au declarat că au votat pentru Ion Ceban (PSRM), câți au declarat că și-au dat votul pentru Andrei Năstase (ACUM), precum și numărul persoanelor care au refuzat să participe la Exit Poll.

CEC a informat că sondajul este realizat în 67 de secții de votare din raza municipiului Chișinău.  

„Exercițiul urmează a fi efectuat în cooperare cu Compania de consultanță politică „POLIEXPERT”, pentru care au fost contractate două companii specializate: Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS INVENT””,

Totodată, Comisia Electorală centrală a informat că rezultatele preliminare ale alegerilor pe Chișinău vor apărea cu începere de la ora 22.00.

În primul tur de scrutin, din 20 octombrie, la care au participat 18 pretendenți la funcția de primar al Capitalei, candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a acumulat 40,19% din voturi (90 de mii 591 de voturi), iar pentru Andrei Năstase, liderul „Platformei Demnitate și Adevăr”/Blocul ACUM, au votat 31,08% dintre alegători (70 de mii 56 de voturi).

Fluxul de știri
0