Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale 2019 în Chișinău: Rezultatele preliminare afișate de CEC

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, în Moldova se desfășoară turul doi al alegerilor locale generale, cea mai urmărită luptă fiind cea din Capitala Republicii, Chișinău, unde se duelează socialistul Ion Ceban și candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Secțiile de vot se închid la ora 21:00, iar primele rezultate preliminare vor fi afișate deja la ora 22:00, după conferința de presă a Comisiei Electorale Centrale.

Imediat după închiderea secțiilor de votare, Sputnik va transmite LIVE prezentarea rezultatelor Exit-Poll pe Chișinău.

În urma scrutinului din 20 octombrie 2019, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei au acces candidatul socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului ACUM (DA și PAS) Andrei Năstase. Amintim că Ceban a acumulat în primul tur 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

Conferința CEC de la ora 22:00 poate fi urmărită aici, eveniment transmis de Privesc.eu:

Cine sunt candidații la funcția de primar în turul doi, pe țară

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 3 noiembrie 2019, desfășurarea turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 384 de localități. În lupta ”unu la unu” se vor confrunta 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

Pentru suplinirea celor 384 de mandate de primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vârstă au câte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

Fluxul de știri
0