Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Eșec exit-poll - declarații de ultimă oră - Video

© Sputnik / Miroslav RotariДору Петруци и Андрей Лукиан
Дору Петруци и Андрей Лукиан - Sputnik Moldova
Abonare
Eșec exit-poll: Aproximativ 26 la sută dintre cetățenii chestionați care au participat la vot au refuzat să participe la sondaj.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Exit-poll-ul organizat în ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, de către două companii sociologice a suferit eșec. Potrivit lui Doru Petruți, au anunțat că aproximativ 26% dintre respondenți au refuzat să participe la sondaj.

Potrivit rezultatelor sondajului la ieșirea de la urne (exit-poll) în cadrul alegerilor primarului municipiului Chișinău, turul doi, 37,1 la sută din respondenți au declarat că au votat pentru Ion Ceban, iar 37,0 la sută - pentru Andrei Năstase. Rata de refuz a constituit 25,9 la sută.

Rezultate exit-poll
Incredibil: Eșec exit-poll - declarații de ultimă oră - Video - Sputnik Moldova
Rezultate exit-poll
”Circa 26 de procente au refuzat participare la sondaj. Cei doi candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase sunt la ”0, distanță”, asta înseamnă că marja mare de refuzuri nu ne-a permis să vă acordăm o predicție în privința câștigătorului”, a declarat Petruți.
 

Studiul a fost realizat de IMAS şi FOP-STAR, la comanda Asociaţiei pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în parteneriat cu Compania de Consultanță și Promovare a Imaginii „Poliexpert”.

Fluxul de știri
0