Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Vox: Ce așteptări au oamenii de la viitorul primar al Capitalei - Video

Abonare
Locuitorii Capitalei sunt încrezători că lucrurile se pot schimba în Capitală. Aceștia spun că au votat pentru un primar gospodar care să aibă grijă de oameni.

Locuitorii Capitalei spun că au votat pentru un primar cinstit, care să aibă grijă de cetățeni. Ei își doresc un oraș curat, european, cu care să se mândrească. 

”Am votat pentru un oraș curat, modern. Îmi doresc ca tinerii să aibă de lucru acasă și să nu fie nevoiți să plece peste hotare”, a precizat un alegător. 

”Un primar adevărat trebuie să se țină de cuvânt. Să nu promită lucruri pe care nu poate să le facă. Să spună că vom trăi mai rău decât am trăit, că nu-i viitor. Trebuie să recunoască aceste lucruri”, a declarat un locuitor al Capitalei. 

În 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor. Pentru suplinirea celor 384 de mandate de primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vârstă au câte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar, 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

Fluxul de știri
0