Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Președintele Igor Dodon și-a exercitat dreptul la vot: Ce mesaj le-a transmis cetățenilor

Abonare
Președintele Igor Dodon a îndemnat oamenii să participe la vot. Acesta a precizat că își dorește ca oamenii să voteze cu rațiunea și nu cu emoțiile.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat după ieșirea din secția de votare că în Chișinău viitorul primar trebuie ales nu în baza opțiunii geopolitice și a emoțiilor, ci a rațiunii. Șeful statului susține că în ultimii ani alegătorii din Chișinău nu votează în cadrul scrutinului la funcția de primar ”pentru cineva, ci împotriva cuiva”.

”În ultimii 15 ani, în Chișinău avem o situație stranie. Deseori se votează nu pentru cineva, dar împotriva cuiva. Foarte des se votează geopolitic. Nu va veni Moscova, Bucureștiul sau Bruxellesul să ne facă ordine. În Chișinău ordine vom face noi”, a declarat Dodon.
Șeful statului i-a îndemnat pe toți cetățenii cu drept de vot să iasă la urne. 

”Atunci când veți merge la vot, vă îndemn să votați cu rațiune, nu cu emoții. Emoțiile au adus Chișinăul în starea de astăzi”, a declarat președintele țării.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00. Primele rezultate preliminare ale scrutinului de astăzi vor fi oferite de CEC aproape de ora 22:00.

Fluxul de știri
0