Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cazuri noi de rabie: Iată în ce raioane s-au înregistrat

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediarabie
rabie - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Agenției Naționale pentru siguranța Alimentelor, patru bovine infectate au fost depistate în raioanele Hîncești, Glodeni, Fălești şi Nisporeni.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a înregistrat nouă cazuri de rabie. Boala a fost depistată la diverse animale, din opt raioane ale ţării.

Fetiță - Sputnik Moldova
Ploșnița din Asia a atacat în octombrie mai multe raioane: Precizările ANSA - Foto

Potrivit ANSA, patru bovine infectate au fost depistate în raioanele Hîncești, Glodeni, Fălești şi Nisporeni. Totodată, au fost identificate și trei pisici bolnave în raioanele Cantemir, Fălești şi Florești. Specialiștii au mai informat că a fost depistată o vulpe infectat în Municipiul Chişinău şi un porc în raionul Slobozia. 

Amintim că vara trecută, un băiat de 11 ani dintr-o suburbie a Capitalei a decedat de rabie. Pacientul a fost adus la medic, abia la trei săptămâni după ce a fost infectat.

Nu se ştie de la ce animal a contactat boala. Specialiştii au presupus iniţial că de la un câine, apoi au declarat că ar putea fi vorba despre o rozătoare.

Fluxul de știri
0