Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poza zilei: Două bunicuțe, la o terasă din Capitală

© SputnikПенсионеры
Пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Două bunicuțe au fost fotografiate în timp ce beau ceai la terasa unei patiserii cunoscute din Capitală. Fotografia a emoționat internauții întrucât puțin bătrâni din Moldova își permit luxul de a lua micul dejun în oraș.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. O fotografie emoționantă a fost publicată în această dimineață pe pagina unei patiserii din Capitală. În imagini apar două bunicuțe care își servesc în liniște, de dimineață, ceaiul la o terasă. Din păcate, puțini sunt bătrânii din țara noastră care își pot permite să ia micul dejun în oraș, întrucât pensia bătrânilor abia de le ajunge să supraviețuiască. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Mândria #delicedan- vizitatoarele noastre VIP! Vârsta oaspeților noștri nu are limite! Join our community!

Публикация от Delice D'Ange (@delicedan)

În Republica Moldova valoarea medie a pensiei pentru limita de vârstă este de 1170 de lei, aceasta în timp ce minimul de existență pentru un pensionar este 1444 de lei.  

Totodată, în țara noastră zeci de mii de bătrâni primesc lunar o sumă care nu depășește nici măcar 1000 de lei, iar peste 5000 de vârstnici au o pensie de numai 129 de lei lunar. Din acești bani, pensionarii cu greu reușesc să-și achite serviciile comunale și să-și cumpere mâncare, cât să nu moară de foame. 

Fluxul de știri
0