Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Etniilor 2019: Ce a spus în discursul său președintele Dodon - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Фестиваля этносов Молдовы в Кишиневе
Празднование Фестиваля этносов Молдовы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a participat la cea de-a doua ediție a Forumului Etniilor din Moldova - iată ce declarație a făcut.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Datorită unui larg consensului național, regimul oligarhic din Moldova a fost înlăturat în mod pașnic. De această părere este președintele Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului Etniilor care s-a desfășurat vineri la Chișinău.

”În țara noastră a fost obținut un acord interetnic pe termen lung, iar reprezentanții tuturor etniilor care locuiesc în Moldova sunt mândri de faptul că sunt cetățenii acesteia, iar noi suntem mândri de o varietate atât de largă de culturi și limbi existente în Republica Moldova. De asemenea, datorită consensului național larg, am reușit să înlăturăm pașnic regimul oligarhic și să obținem stabilitate și liniște în țară”, a declarat Dodon.

Evenimentul este organizat sub egida Președintelui Republicii Moldova și este prilejuit de aniversarea a 30-a a creării mișcării etnoculturale obștești.

La eveniment au participat reprezintă etniilor din Moldova, deputați din Parlamentului țării, precum și diplomații acreditați la Chișinău.

Totodată, Dodon a subliniat că, în calitate de Președinte al Republicii Moldova, va contribui la păstrarea păcii și armoniei interetnice.

Fluxul de știri
0