Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveancă, adusă în stare gravă din Bologna: Ce s-a întâmplat – Foto

© Photo : Facebook /IGSUSMURD Moldova
SMURD Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Intervenție transfrontalieră SMURD Moldova – o femeie de 66 de ani a fost adusă în țară din orașul Bologna, Italia.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Salvatorii din Moldova au avut de îndeplinit o misiune grea. Ei au transportat acasă o femeie care a suportat un accident vascular cerebral în Italia.

Intervenția transfrontalieră a avut loc pe 1 noiembrie. Un echipaj terestru SMURD din Republica Moldova a adus în țară o femeie în vârstă de 66 de ani, care a suportat un accident vascular cerebral în orașul Bologna, Italia.

Pacienta a fost monitorizată pe parcursul drumului de medicii şi paramedicii SMURD, care au reuşit s-o transporte la Chişinău în stare stabilă. La venirea în ţară, persoana a fost preluată de un grup de medici din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie din Capitală.

Femeia urmează să beneficieze de îngrijiri medicale ulterioare. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă aceasta este a zecea operaţiune transfrontalieră terestră SMURD realizată de IGSU pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în dificultate.

Fluxul de știri
0