Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a făcut un irakian pe Aeroportul din Chișinău - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău  - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Irak a vrut să treacă ilegal frontiera țării noastre. Acesta era dat în căutare internațională.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Polițiștii de frontieră au înregistrat două cazuri de uz de fals în documente și o tentativă de trecere a hotarului la volanul unei mașini cu modificări tehnice neautorizate. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Cahul și Aeroportul Internațional Chișinău.

Vitalie Pîrlog ține un discurs în fața Adunării Generale a INTERPOL, Beijing 2017 - Sputnik Moldova
Cel mai mare funcționar moldovean din cadrul INTERPOL a prezentat raportul de activitate

Pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Cahul, s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Vito, la volanul acestuia fiind legitimat un cetățean al Turciei, cu viză de domiciliu în Republica Moldova. Acționând în baza analizei de risc și a unor bănuieli rezonabile, polițistul de frontieră a supus unor verificări amănunțite documentele înmânate la control. Ca rezultat, au apărut suspecții asupra permisului de conducere turcesc, fiind identificate mai multe elemente distinctive ale actului cu semne de falsificare. Cetățeanul turc a declarat că nu cunoștea despre aceasta deoarece a perfectat permisul conform procedurile legale.

La fel, în punctul de trecere a frontierei Cahul un cetățean al României a încercat să transporte un Mercedes ML, înmatriculat în Irlanda, care pe lângă faptul că avea încălcat termenul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova, mai avea și modificări tehnice neautorizate. În cadrul verificării adiționale a mașinii, tractate pe o platformă, polițiștii de frontieră au depistat că numărul șasiului a suferit ștergeri mecanice, cât și faptul că datele motorului nu coincid cu cele din certificatul de înmatriculare. În consecință, mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul punctului de trecere a frontierei Cahul, până la finalizarea cercetărilor.

Arest - Sputnik Moldova
Accidente
În Ucraina a fost reținut un cetățean al Moldovei care era căutat de Interpol

Ultima ilegalitate a fost consemnată în punctul de trecere a Aeroportul Internațional Chișinău, unde un cetățean al Republicii Irak a încercat să intre în Republica Moldova prezentând un document falsificat, dar și fiind căutat de INTERPOL. Bărbatul de 29 de ani s-a prezentat la cursa Berna-Chișinău. În timpul verificării pașaportului, care ar fi emis de autoritățile irakiene, au apărut suspecții la autenticitatea acestuia și anume la pagina cu date personale, în care erau vizibile semnele de falsificare. Totodată, ca urmare a verificări în baza de date a OIPC INTERPOL, s-a constatat că documentul cu pricina era anunțat în căutare ca fiind act sustras. În aceste condiții, cetățeanului irakian i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar în funcție de rezultatul expertizei angajații Poliției de Frontieră vor continua investigațiile pe caz.

Fluxul de știri
0