Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statul Islamic a confirmat moartea lui al-Bagdadi - Video

© AP Photo / Militant websiteDaesh terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File)
Daesh  terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost confirmată de reprezentanții grupării teroriste Statul Islamic. Totodată, Pentagonul a publicat o înregistrare video cu presupusa operațiune de licidare a acestuia.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik.Organizația teroristă Statul Islamic a confirmat informațiile despre moartea liderului lor, Abu Bakr al-Bagdadi, și a anunțat numele succesorului acestuia, transmite site-ul Amaq.

Succesorul lui al-Bagdadi, potrivit agenției, este Abi Ibrahim al-Hashemi al Kurashi.

Pe 27 octombrie, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre lichisarea lui al-Bagdadi. În timpul unei operațiuni a militarilor americani, teroristul și-a detonat vesta sinucigașă. Totuși, s-a reușit stabilirea rapidă a identității lui. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, generalul-maior, Igor Konașenkov, a anunțat că Rusia nu dispune de informații despre o operațiune de lichidare a lui al-Bagdadi.

Al-Bagdadi, al cărui nume adevărat este Ibrahim Avad al-Badri, este cunoscut în calitate de lider al teroriștilor din 2014, când a proclamat crearea unui “califat islamic” în Orientul Apropiat, într-o moschee din orașul Mosul, ocupată de militanții ISIS.

În ultimii ani, presa a publicat în mai multe rânduri informații despre lichidarea lui, care nu au fost confirmate ulterior.

Fluxul de știri
0