Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială în raionul Ocnița: Doi bărbați din Ialoveni, reținuți - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii INI, în cadrul unei operațiuni speciale în nordul țării, i-au reținut pe doi bărbați din Ialoveni - iată ce au încercat să facă.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. O  încărcătură de 12 mii 500 de litri de alcool etilic a fost confiscată de oamenii legii, în raza raionului Ocnița la hotar cu Ucraina. Potrivit Poliției, valoarea în bani a mărfii este de circa 1 milion 500 de mii de lei. Aceasta urma să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană.

Polițiștii i-au reținut pe doi bărbați, de 38 și 45 de ani, originari din orașul Ialoveni, unul fiind șoferul autocamionul și altul organizatorul schemei infracționale.

Oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe locații, inclusiv în oficiile și depozitele companiei vizate.

Aceștia sunt cercetați pentru transportarea alcoolului etilic fără marcarea lui cu timbre de control și pentru contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceștia transportau ilegal din regiunea transnistreană și produse alcoolice contrafăcute, dar și țigarete.

Organizatorului schemei a fost reținut în aceeași zi, pe 27 octombrie, în care a fost ridicată și marfa. Acesta a mai fost condamnat anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

Алкоголизм - Sputnik Moldova
Societate
Câți alcoolici sunt în Moldova: Datele prezentate de Ziua națională fără alcool

Șoferul autocamionului a fost reținut la data de 28 octombrie, după ce fugise de la fața locului.

Pentru transportarea ilegală a alcoolului etilic, legea prevede o amendă de până la 92 de mii 500 de lei pentru persoane fizice și de până la 350 de mii în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Ofițerii de investigație efectuează în continuare măsuri procesuale scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Fluxul de știri
0