Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Maia Sandu: Apel către membrii Comisiei de Preselectare a Procurorului General

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu un apel imperativ către membrii Comisiei de Preselectare a procurorului general al Republicii Moldova: iată ce le cere să facă.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Premierul moldovean le cere membrilor Comisiei de Preselectare a Procurorului General să verifice informațiile apărute în presă care îl vizează pe unul dintre candidații la funcția de procuror general care a fost deja aprobat de membrii Comisie.

Vasile Botnari și Ion Druță - Sputnik Moldova
Societate
Averea fabuloasă a magistratului Ion Druță: Iată ce au decis procurorii

"În contextul apariției unor informații noi despre integritatea unui candidat din lista preselectată pentru concursul de Procuror General, solicit Comisiei să verifice de urgență informația publicată în presă și să examineze oportunitatea reevaluării acestei liste", a scris premierul pe pagina sa de Facebook, fără a da numele respectivului candidat.

"Avem obligația morală în fața cetățenilor să promovăm la concurs persoane asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție. Înțeleg că această comisie a acționat independent și respect independența comisiei, dar presupun că informația pe care au primit-o membrii comisiei de la instituțiile abilitate, privind integritatea unor candidați, putea fi incompletă", a mai declarat ea.

Amintim că doar patru din cei 16 câți s-au înscris în cursa pentru ocuparea funcției de procuror general au trecut în următoarea etapă. Ieri, într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Justiției, Olesea Stamate, anunță că Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru pretendenți care care au trecut de etapa interviului și vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor pentru selectarea candidaturii la functia de procuror general.

Stamate mai scria atunci că evaluarea a fost făcută în mod obiectiv, iar înregistrarea video a interviurilor va fi plasată pe site-ul Ministerului.

Fluxul de știri
0