Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Maxim Saculțan a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte - Video

© Photo : Facebook / Maxim Saculțan MagnatLuptătorul moldovean de stil liber Maxim Saculțan
Luptătorul moldovean de stil liber Maxim Saculțan - Sputnik Moldova
Abonare
În palmaresul sportivilor moldoveni a apărut prima medalie la Campionatul Mondial de Lupte Juniori, iar miercuri vor fi disputate alte două șanse de a câștiga noi medalii.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Luptătorul moldovean de stil liber Maxim Saculțan a câștigat medalia de bronz la categoria 65 kg a Campionatului Mondial de Tineret, care se desfășoară în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, la Budapesta (Ungaria).

În calea sa spre podium, sportivul moldovean l-a învins în optimile de finală pe oponentul său din Mongolia, Manuh Erden Altasuvda (5:1), iar în sferturile de finală a cedat în fața viitorului campion mondial (0:3) Turan Bayramov (Azerbaidjan).

Saculțan și-a luat revanșa în lupta reconfortantă cu canadianul Christopher Morgan Joseph Mcisaac (2:2), această egalitate oferindu-i avantajul de a participa la confruntările pentru medalie.

În lupta pentru medalia de bronz sportivul moldovean a reușit, chiar spre final, printr-un procedeu decisiv, să-l învingă pe francezul Ilman Mukhtarov (7:3). Totodată, cu mai puțin de jumătate de minut înainte de încheierea confruntării, Saculțan a pierdut provocarea.

Aceasta a fost prima medalie câștigată de echipa Moldovei. Miercuri vor încerca să cucerească un loc pe podium luptătorul de lupte libere Evgheni Nedialco (86 kg), care s-a calificat pentru luptele reconfortante unde se va confrunta cu germanul Johannes Martin Deml. În caz de victorie, Nedealco va trebui să lupte pentru locul trei cu japonezul Hayato Ishiguro.

Aceeași cale urmează să parcurgă și Samhan Jabrailov (125 kg). Pentru cucerirea bronzului el va trebui mai întâi să-l învingă în confruntarea reconfortantă pe oponentul său din Kazahstan, Yusup Batîrmurzaev, după care să câștige duelul cu georgianul Zurico Urtașvili.

Fluxul de știri
0