Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexitul se amână: UE a aprobat extinderea termenului până pe 31 ianuarie 2020

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПредседатель Европейского совета Дональд Туск
Председатель Европейского совета Дональд Туск - Sputnik Moldova
Abonare
În urma presiunilor exercitate de Parlamentul britanic, Boris Johnson a solicitat ca Bruxelles-ul să prelungească termenul pentru Brexit.

BRUXELLES, 29 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Parlamentarii, totuși, au aprobat actul general de ieșire, deschizând astfel posibilitatea de a încheia acordul propriu-zis și de a încheia drama Brexit după mai mult de trei ani de dezbateri aprinse, relatează Sputnik internațional

UE a stabilit așadar o nouă dată pentru Brexit, 31 ianuarie 2020, după cum a anunțat Donald Tusk astăzi.

Totuși, Londra poate decide Brexitul mai devreme dacă Parlamentul ratifică acordul, iar în acest caz Marea Britanei se va retrage din Uniune în prima zi a lunii de după ratificare.

Guvernul britanic a urgentat Casa Comunelor să declanșeze alegeri generale în decembrie, dar opoziția a insistat că Bruxelles-ul trebuie să îi acorde Londrei încă trei luni să se pregătească pentru retragere, refuzând să susțină alegerile din țară în caz contrar.

Fluxul de știri
0