Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Plahotniuc, dat în căutare internațională și interstatală

© Sputnik / Miroslav RotariProtest, 09 iunie 2019
Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională. Iată motivul.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție anunță printr-un comunicat de presă că decizia a fost luată după ce Plahotniuc nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală pentru a fi audiat în cadrul unui dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat inițial în căutare națională, iar în privința lui a fost aplicată masura preventivă - arestul preventiv.

Anterior, avocatul lui Vladimir Plahotniuc a declarat că acesta ar putea veni în Republica Moldova pentru a se prezenta la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat și a cerut procurorilor să  amâne audierile cu trei săptămâni, pentru ca Vladimir Plahotniuc să se poată prezenta personal.

Noi detalii în dosarul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc>>>

Amintim, Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Fluxul de știri
0