Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii au fost uluiți: Ce a încercat să facă o iraniancă pe Aeroportul din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
O cetățeană a Iranului și-a încercat ”norocul” pe Aeroportul Chișinău. Aceasta a vrut să părăsească Republica Moldova cu un act de identitate fals. Polițiștii de frontieră nu au apreciat însă ”gluma”.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. O cetățeană a Iranului e prezentat la ieșirea din Republica Moldova un pașaport grecesc, care însă nu-i aparținea. Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri la punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, de unde tânăra de 38 de ani urma să zboare spre Londra. 

Polițiștilor li s-au părut suspecte datele din pașaportul grecesc prezentat de iraniană. aceștia au observat o nesiguranță în declarații și diferențe de înfățișare a persoanei aflate la linia de control cu cea din fotografia aplicată în document. Astfel, a fost decisă extinderea verificărilor, fiindu-i solicitate persoanei și alte documente pe care le deținea.

Tânăra a fost supusă cercetării la aparatul de recunoaștere facială, care a demonstrat o coincidență de doar 5%. La examinarea minuțioasă a pașaportului s-a stabilit că ștampila de intrare în Turcia era aplicată înainte de data emiterii actului în cauză.

În urma audierilor, iranianca a recunoscut că urma să achite pentru actul de identitate fals  o sumă de cinci mii de lire sterline. Aceasta a fost dusă la Centrul de plasament al Biroului Migrație și Azil al MAI.

Culmea tupeului: Au vrut să treacă frontiera cu acte false – Detalii>>>

Polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în ilegalitatea comisă și atragerea la răspundere acelor ce se fac vinovați de potențiale acțiuni ale migrației ilegale.

Fluxul de știri
0