Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua automobilistului și drumarului: Ce mesaje au transmis autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Anual, în ultima duminică a lunii octombrie, în Republica Moldova este consemnată „Ziua automobilistului și drumarului”.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Astăzi în Republica Moldova este marcată „Ziua automobilistului și drumarului”. Cu această ocazie, are loc cea de-a IV-a etapă a Campionatului Republicii Moldova la autocros. Iubitorii de motoare își demonstrează abilitățile pe un traseu de doi kilometri lungime, cu o suprafață gruntoasă și cu multe cotituri.

De ziua profesională a lucrătorilor din ramurile transportului auto şi gospodăriei drumurilor, secretarii de Stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru și Andrei Ciornîi, au transmis mesaje de felicitare.

„Depunem toate eforturile pentru a face regulă în infrastructură, pentru a oferi cetățenilor noștri servicii de calitate și siguranță. Totodată, încercăm să ne asigurăm cu finanțări și expertiză din exterior, pentru a putea aplica toate măsurile prevăzute în strategiile și planurile de dezvoltare”, i-a asigurat Dogotaru pe drumari și automobiliști.

Экомобиль / автоблог - Sputnik Moldova
Proiectul „Ecomobilul”: Incredibile aventuri ale automobilelor electrice în Moldova

La rândul său, Andrei Ciornîi s-a arătat convins „că numai prin consolidarea capacităților și prin cooperarea la toate nivelurile vom atinge obiectivele comune în dezvoltarea acestei ramuri, oferind o mobilitate mai bună cetățenilor”.

Și administratorul SA „Gările Auto Moderne”, Iurie Moroz, a adresat astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei profesionale a automobilistului și drumarului.

„Astăzi, infrastructura rutieră din Republica Moldova cunoaște un amplu proces de transformare. Încetul cu încetul se implementează standarde noi, moderne, iar Moldova se aliniază țărilor care au infrastructuri rutiere moderne. Și în domeniile conexe ,la fel au loc schimbări în bine. Moldova, cetățenii noștri merită nu doar drumuri bune, ci și gări auto cu infrastructuri moderne și le va avea”, se spune în mesajul lui Iurie Moroz.

În mesajul Agenție Naționale Transport Auto este precizat că „dezvoltarea ramurii de transport reprezintă unul din aspectele cheie ale economiei naționale, care în mod incontestabil contribuie la creșterea competitivității, facilitarea integrării economice în Uniunea Europeană, ce permite intensificarea schimburilor comerciale”.

În acest sens a fost elaborat Conceptul tehnic al Sistemului de Management Integrat al Agenției.

Inspectoratul Naţional de Patrulare a postat pe pagina de Facebook un mesaj de felicitare „tuturor celor care îşi dedică activitatea acestei ramuri”.

Ziua profesională a drumarilor și automobiliștilor a fost instituită în 1995, iar în 2000 a fost redenumită de Guvernul Braghiș în „Ziua automobilistului şi drumarului”, care se organizează în ultima duminică a lunii octombrie.

Fluxul de știri
0