Ne așteaptă o iarnă lungă și grea, așa cum nu a mai fost de câteva zeci de ani

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă mai avem o lună până la venire iernii calendaristice, meteorologii au făcut deja pronosticurile pentru sezonul rece. Gerul și viscolul ar putea veni mai devreme decât ne-am aștepta.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Meteorologii prognozează o iarnă grea pe continentul european. Cauza ar fi temperaturile crescute din această toamnă, specialiștii români menționând că octombrie curent a fost practic cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice. Asta va determina venirea vortexului polar care va aduce ger și viscol.

 vînt - Sputnik Moldova
Alertă: Un val de aer polar vine peste Europa – frig și chiar ninsori

Iarna, cu ger și viscole, s-ar putea instaura chiar de la sfârșitul lunii noiembrie și ar putea dura până în martie-aprilie, potrivit prognozelor făcute de specialiștii americani. Aceștia spun că am putea avea cea mai grea iarnă din ultimii aproximativ 30 de ani.

Totodată, director executiv al Administrației române de Meteorologie, Florinela Georgescu, spune că vom avea anul acesta o iarnă normală, iar , o iarnă „normal” nu înseamnă o iarnă „ușoară”, potrivit acesteia.

”La noi o iarnă normală înseamnă frig. În fiecare iarnă spun acest lucru. O iarnă normală la noi nu înseamnă iarnă uşoară. (...) E un tablou cu care începem să ne obișnuim, acela că iarna mai grea este în a doua parte a anotimpului. E posibil oricând de acum încolo să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună", a explicat Florinela Georgescu pentru dcnews.ro.

Ar mai trebui să menționăm că astfel de discuții apar de fiecare dată în prag de iarnă, când suntem speriați cu geruri năprasnice și ninsori abundente. Pe de altă parte, este normal ca iarna să fie frig, să avem perioade mai geroase, cu ninsori și nămeți, iar toate aceste lucruri nu ar trebui considerate nicidecum o anomalie.

Fluxul de știri
0