Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul ISIS, Abu Bakr al Baghdadi, a fost lichidat – Declarația lui Trump

© REUTERS / JORGE SILVADonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american, Donald Trump, a anunțat, oficial, despre moartea liderului gripării jihadiste Stat Islamic.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Azi-noapte, Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort. Declarația a fost făcută de președintele Statelor Unite ale Americii de la pupitrul Casei Albe.

Liderul american a mai spus că SUA l-a căutat mulți ani pe Abu Bakr al-Baghdadi, iar capturarea și uciderea lui a fost una dintre prioritățile administrației sale.

„Noaptea trecută a fost o seară minunată pentru Statele Unite și pentru restul lumii. Un lider crud al terorismului a fost eliminat. Oameni nevinovați nu vor mai avea de suferit de pe urma lui. A murit ca un câine, a murit ca un laș. Lumea este acum un loc mai sigur fără el. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Trump.

Donald Trump a mai anunțat că niciun american nu și-a pierdut viața în operațiune, însă mulți dintre cei care l-au înconjurat pe liderul ISIS au fost uciși.

Daesh  terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File) - Sputnik Moldova
Trump amenință să dea drumul teroriştilor ISIS în Europa

„Abu Bakr al-Baghdadi a murit după ce a ajuns la capătul unui tunel. 11 copii au fost mutați din casă înainte de atac, însă Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer când a ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de trupele americane”, a mai spus Trump.

Potrivit președintelui american, testele ADN au dovedit că cel care a murit era liderul jihadist. Acesta a murit împreună cu cei trei copii ai lui.

Amintim că, potrivit informațiilor apărute în presă, Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor aeriene efectuate de Statele Unite în nord-vestul Siriei. Potrivit unui responsabil citat de ABC, el şi-ar fi detonat vesta cu explozivi pentru a se sinucide.

Fluxul de știri
0