Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Modificări ale codului rutier în Franța - cine riscă amenzi

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sâmbătă, 26 octombrie, în Franţa au intrat în vigoare noi reguli de circulaţie cu trotinetele, prin modificări aduse la codul rutier, cerute de mult timp de autorităţile publice şi utilizatori din cauza multor accidente, inclusiv mortale.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Potrivit noilor reguli, cei care utilizează în Franţa trotinetele electrice şi alte "dispozitive pentru deplasarea personală" vor trebui să respecte noile norme - viteză limitată la 25 km/h, circulaţia pe trotuar interzisă, vârsta de minim 12 ani.

"Pe lângă gyropod-uri şi hoverboard-uri, sunt vizate în special trotinetele electrice. Un veritabil fenomen la modă în numeroase oraşe din Franţa şi Europa, utilizarea trotinetelor electrice a explodat în ultimii doi ani, în special prin intermediul aplicaţiilor de închiriere de tip ”free floating”. De exemplu, la Paris sunt în prezent 15.000 de trotinete electrice", notează Agerpres.

Noile reglementări au intrat în vigoare sâmbătă, 26 octombrie. 

Trotinetele, ca şi în cazul bicicletelor, trebuie echipate cu lumini de poziţie faţă/spate, de catadioptrii, cu un sistem de frânare şi cu un avertizor sonor.

De asemenea, trotinetele electrice nu pot fi utilizate de către două persoane simultan, uneori un copil. "Conductorii trotinetelor electrice vor trebui să utilizeze pistele pentru biciclete sau şoselele unde viteza este limitată la 50 km/h. La fel ca şi pentru alte vehicule, este interzis să vorbeşti la telefon sau să porţi căşti în timpul condusului".

Cei care nu vor respecta aceste reguli vor primi o amendă de 35 de euro.

Fluxul de știri
0