Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Trei lucruri prioritare de care ar trebui să se ocupe primarii după alegeri

© Sputnik / Miroslav RotariRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că, după alegerile locale, administrațiile din teritoriu vor trebui să rezolve câteva probleme stringente legate de construcția stațiilor de epurare, reciclarea și arderea deșeurilor și modernizarea infrastructurii rutiere.
Expert: Trei lucruri cu care ar trebui să se ocupe primarii după alegeri

Roman Mihăeș spune că în campania electorală pentru locale promisiuni au fost făcute multe, dar sunt trei la număr care ar trebui realizate în mod prioritar.

„Moldova, dar mai ales Chișinăul, au urgentă nevoie de câteva proiecte vitale. Este vorba de o stație de epurare. O altă problemă este legată de deșeuri și, implicit, reciclarea lor. Capitala are nevoie urgent de o fabrică de ardere a deșeurilor. Și nu în ultimul rând, trebuie rezolvată problema cu infrastructura rutieră din oraș”, a declarat Mihăeș.

Totodată, spune expertul, la nivel politic ar trebui să înceapă o discuție pentru a stabili un consens privind adoptarea unui concept de regionalizare a Moldovei.

„Acest proces de regionalizare ar trebui convenit la nivelul coaliției majoritare, pentru ca Moldova să treacă de la 32 de raioane la 7 sau 8 regiuni administrative, cu consilii regionale, de minimum 300 de mii de locuitori. Aceste regiuni ar trebui să dispună de o autonomie financiară și economică, dar pentru asta trebuie să existe un consens politic”, a precizat Roman Mihăeș.

Fluxul de știri
0