Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii săraci au posibilitatea să facă afaceri: Finanțatorii acoperă toate cheltuielile

© Sputnik / Rodion ProcaEugenia Sîli
Eugenia Sîli - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din familii social-vulnerabile pot solicita suport financiar pentru deschiderea afacerilor. Detalii a oferit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, consilierul pe probleme economice a ODIMM, Eugenia Sîli.
Tinerii săraci au posibilitatea să facă afaceri: Finanțatorii acoperă toate cheltuielile

În premieră, tinerii din familii social-vulnerabile din țara noastră, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, vor avea posibilitatea să beneficieze de granturi pentru deschiderea și dezvoltarea afacerilor, fără să fie nevoiți să contribuie financiar parțial, așa cum prevăd alte proiecte care susțin businessul mic și mijlociu. Vorbim despre un program care va fi implementat, până la sfârșitul acestui an, de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în parteneriat cu UNICEF și Asociația Obștească TEKEDU.

”În cadrul programelor ODIMM, beneficiarii trebuie să vină cu mici contribuții. Însă în cazul parteneriatelor pe care le avem cu organizațiile internaționale, contribuția nu este necesară. Tinerii trebuie doar să aibă o idee bună de afacere. Este viabilă orice idee care îi va oferi tânărului o posibilitate de a câștiga și, în același timp, va oferi servicii oamenilor din localitate. Orice abilitate poate fi transformată în idee de afacere”, a explicat Eugenia Sîli.

În cadrul programului destinat tinerilor din familii social-vulnerabile, va fi încurajată deschiderea afacerilor în regiuni mai puțin dezvoltate economic.

”Avem regiuni unde există puține afaceri, cum ar fi Fălești, Cantemir, Briceni, Drochia. Pe de altă parte, oportunitățile pe care le oferă ODIMM și partenerii săi sunt disponibile pentru toate regiunile din țară. Oamenii sunt însă reticenți, le e frică să deschidă afaceri”, a precizat Eugenia Sîli.

În prezent, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii desfășoară programe de susținere a activităților de antreprenoriat pentru tineri, imigranți, femei. Beneficiarii primesc suport financiar și sunt instruiți cum să gestioneze eficient afacerile.  

”De exemplu, programul start pentru tineri, cel mai recent implementat. Oferă tinerilor posibilitatea să găsească idei bune de afaceri. Apoi sunt invitați la cursuri de instruire. Ulterior, au posibilitatea să acceseze un voucher de 10 mii de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate. Și în final, le oferim granturi în valoare de 180 de mii de lei”, a relatat Eugenia Sîli.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0