Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov în Norvegia: Rusia este îngrijorată de activitatea NATO în nordul Europei

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este îngrijorată de activitățile întreprinse de NATO în nordul Europei, a declarat Lavrov în cadrul unei vizite oficiale în Norvegia.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Rusia este îngrijorată de activitatea NATO în nordul Europei, acest lucru creează riscuri de militarizare a Arcticii, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Moscova - Kremlin - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă: Statele Unite vor să transforme Arctica într-un „teatru de război”

“Am discutat sincer, profesionist această situație..., legată de securitatea în nordul Europei. Am adresat niște întrebări în legătură cu modul în care evoluează activitățile NATO pe teritoriul Norvegiei. Ne îngrijorează aceasta din punct de vedere al faptului că este vecinul nostru și că există riscul militarizării Arcticii, împotriva căreia s-au pronunțat întotdeauna membrii Consiliului Arctic”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide.

El a menționat că ministrul și-a prezentat propriile argumente care includ obligațiile asumate în cadrul NATO, însă a confirmat că politica de bază rămâne una de actualitate. „Sperăm să fie așa”, a spus Lavrov.

În ultimii ani, Rusia a făcut mai multe declarații cu privire la activizarea NATO la frontierele ei naționale. NATO își extinde inițiativele, pe care le numește “descurajarea agresiunii rusești”. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea legată de sporirea prezenței forțelor alianței în Europa. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitryi Peskov declarase anterior că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru nimeni, însă nu va ignora acțiunile care prezintă un pericol pentru interesele ei.

Fluxul de știri
0