Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție la ciuperci: 10 persoane s-au intoxicat

Abonare
Mai multe cazuri de intoxicație, dintre care și zece din cauza consumului de ciuperci, au fost înregistrate în această săptămână la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Zece persoane au avut nevoie de asistență medicală după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Potrivit unui comunicat al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai grav caz de intoxicație cu ciuperci a fost înregistrat pe 22 octombrie, în raionul Cantemir. Patru persoane au ajuns la spital, iar una a primit îngrijiri medicale la domiciliu, după ce au mâncat ciuperci culese în condiții casnice.

Капельница / Picurătoare - Sputnik Moldova
Societate
Intoxicație în masă sau îmbolnăvire virală la un liceu din Capitală: Ce spune Procuratura

„Semnele intoxicației cu ciuperci pot apărea de la câteva minute de la consum până la 3-6 ore. Simptomele intoxicației se manifestă prin: slăbiciune; grețuri, vomă; amețeli; tulburări de vedere și halucinații”, atenționează medicii.

În context, cetățenii sunt îndemnați să consume doar ciupercile achiziționate din locuri autorizate. În total, în această săptămână, din cauza intoxicațiilor alimentare, 53 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Fluxul de știri
0