Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani de la Guvernul României pentru un liceu din Comrat: Ce spune Vlah - Video

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat realocarea mijloacelor financiare din contul Fondului de Investiții Sociale pentru lucrările de construcție a unui bloc nou de studii în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Guvernul României va finanța lucrările de construcție a unui bloc nou de studii în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat. O hotărâre în acest sens a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului.

Import-export - Sputnik Moldova
Care este cel mai important partener comercial al Moldovei – Statistici

Potrivit notei informative, proiectul este în valoare de 773,932 de euro, bani economisiți în contul Fondului de Investiții Sociale, ca rezultat al fluctuației cursului de schimb valutar.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a mulțumit premierului Maia Sandu pentru colaborare, precizând că numărul elevilor din acest liceu este în continuă creștere.

”Este un proiect pe care îl așteptăm de mult timp. Aș vrea să spun câteva cuvinte despre importanța acestui proiect. Toți vorbesc despre importanța studierii limbii de stat, însă puțini sunt cei care fac pași concreți în vederea realizării acestui proiect. În prezent, în autonomie funcționează doar două licee cu predare în limba de stat. Iată de ce mărirea suprafeței acestei instituții este foarte importantă pentru că numărul elevilor, de la an la an, este în creștere”, a subliniat Vlah, menționând că, acum cinci ani, în acest liceu își făceau studiile 10-15 elevi, iar în prezent, doar în clasa I-a au fost înscriși 78 de copii.

Totodată, bașcanul a ținut să aprecieze faptul că toate părțile implicate, Guvernul, Comitetul Executiv al autonomiei și Ambasada României, sprijină acest proiect.

Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Ajutorul umanitar pentru Moldova, aprobat de Guvernul României

Astfel, la propunerea părții române de realocare a acestor bani, va fi asigurată valorificarea integrală a surselor financiare destinate reabilitării instituțiilor de învățământ din Republica Moldova. În același timp, Comitetul executiv al autonomiei găgăuze va aloca 8 milioane 889 de mii 685 de lei, contribuție locală la implementarea proiectului.

Amintim că la data de 27 aprilie 2010, Guvernul Moldovei și cel al României au semnat un acord de de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, 20 dintre aceștia fiind pentru instituțiile preșcolare din Moldova.

Fluxul de știri
0