Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Arma AK-12 a fost testată la rezistență - Video

© Sputnik / Алексей Паньшин / Accesați arhiva multimediaКонцерн "Калашников" представил гражданскую версию автомата АК-12 и дрон-камикадзе "Ланцет"
Концерн Калашников представил гражданскую версию автомата АК-12 и дрон-камикадзе Ланцет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Arma de asalt de noua generație AK-12 a fost supusă unui test de rezistență, reușind să depășească normele standard.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Pușca de asalt de nouă generație AK-12 a fost testată la rezistență în condițiile de foc continuu. Imaginile video ale testelor a fost publicată pe site-ul oficial al „concernului Kalașnikov”.

În timpul testărilor un angajat al companiei a tras continuu din pușcă, golind magaziile una după alta. După ce a tras 480 de gloanțe, a menționat că arma miroase a plastic și emană fum. Țeava puștii s-a spart după ce a tras a 680-a oară.

“Vergeaua și căptușeala tubului de gaz cu apărătoarea mâinii ardeau cu o flacără deschisă, în același timp, capacul cutiei, recuperatorul, portînchizătorul cu pistonul de gaze, au rămas intacte”, se spune în mesaj.

În cadrul testărilor arma a depășit de trei ori normele stabilite de Ministerului Apărării al Rusiei. AK-12 a reușit să depășească AK-74M la rezultatele unui test similar cu aproximativ 100 trageri. În afară de aceasta, noua construcție a portînchizătorului cu pistonul de gaze și conjugarea lui cu tube de gaze și-a demonstrat o mai mare eficiență.

Ministerul Apărării a primit în dotarea armele AK-12 și AK-15, dezvoltate de concernul “Kalașnikov” pentru echiparea soldatului viitorului “Ratnik”. La sfârșitul anului trecut, prima partidă a fost livrată ministerului în cadrul programului comenzilor de stat 2019. Potrivit, directorului general al concernului, Vladimir Dmitriev, concernul Kalașnikov a elaborat și o versiune civilă a armei AK-12, care poartă denumirea de AK TR3.

Pentru automat a fost conceput un nou magazin, care poate fi utilizat și în calitate de pat al armei. AK-12 are o ergonomie îmbunătățită, comparativ cu modelele anterioare – AK-74M și AKM.

Fluxul de știri
0