Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Istoria se repetă: Pește cu viermi și ouă cu termenul expirat, găsite în școli și spitale

© Photo : musca.roProduse alimentare cu viermi - Poză simbol
Produse alimentare cu viermi - Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a identificat mai multe încălcări privind asigurarea instituţiilor cu produse alimentare.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Inspectorii ANSA au depistat pește cu viermi și ouă cu termenul expirat în mai multe școli și spitale. În urma verificării respectării cerințelor sanitar-veterinare și de siguranță a alimentelor, au fost constatate încălcări atât din partea furnizorului cât și din partea administratorului instituției sau persoanei responsabile de recepționarea produselor alimentare utilizate ulterior în alimentația copiilor.

Inspectorii ANSA au efectuat în perioada 11–22 octombrie 633 de controale în instituții de învățământ general, spitale, aziluri, depozite alimentare, piețe agroalimentare și instituții pentru copii cu dezabilități. În urma verificărilor, au fost depistate un șir de nereguli grave.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune ANSA despre peștele cu viermi din piețele din Moldova

Astfel, au fost găsite peste 250 de kilograme de pește neconform, peste 140 de kilograme de produse alimentare neconforme și peste 100 de ouă cu termenul expirat.

Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale de control și de contravenție, fiind retrase din circuitul alimentar produsele alimentare ce nu prezintă siguranța. Produsele alimentare vizibil contaminate, cu termenul de valabilitate expirat au fost nimicite.

ANSA a intensificat controalele în instituţiile publice după ce, la începutul lunii curente, prim-ministrul Maia Sandu a sesizat instituțiile abilitate în legătură cu pătrunderea pe piață a produselor alimentare neconforme și și achiziția acestora în instituțiile sociale.

Fluxul de știri
0