Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muzica clasică moldovenească revine: Unde poate fi ascultată

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaЮбилейный концерт Евгения Доги
Юбилейный концерт Евгения Доги - Sputnik Moldova
Abonare
Muzica clasică moldovenească revine în sălile de concerte din țara noastră. Iată acțiunile autorităților.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Muzica clasică a artiștilor moldoveni revine în sălile de concerte din țară. Un exemplu în acest sens este și lansarea la Chișinău a Festivalului ARC muzical-istoric.

Mariuca Stan Muraru - Sputnik Moldova
Artiști din 20 de țări au participat la un prestigios festival în Moldova

În acest an, ARC a ajuns a cea de-a III-a ediție și a fost inaugurat în seara zilei de ieri. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării ARC muzical-istoric este un proiect independent de redescoperire, salvgardare și difuzare a muzicii clasice scrise de compozitori basarabeni în secolul XX.

 „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține proiectele culturale, care pe lângă concertele de muzică clasică, prevăd și muncă de cercetare muzicală, de recuperare a partițiilor muzicale pe cale de dispariție, muzică clasică care nu mai răsună în sălile de concerte din țară, dar care face parte din patrimoniul muzical al țării noastre”, a declarat în debutul deschiderii Festivalului, secretarul de stat al MECC, Victoria Nagy Vajda.

Festivalul ARC muzical-istoric se desfășoară în perioada 22-26 octombrie în incinta Sălii cu Orgă și este realizat de Ecaterina Baranov, pianistă născută în Republica Moldova și stabilită în Franța.

Fluxul de știri
0