Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: De ce formațiunile politice de dreapta din Moldova sunt atât de dezbinate

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri locale în Republica Moldova
Alegeri locale în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politologul chișinăuian Victor Juc a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre cea mai gravă problemă a segmentului de dreapta din politica moldovenească.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. În primul tur al alegerilor locale desfășurate recent în Republica Moldova, au fost reprezentate practic toate partidele de dreapta, însă niciun reprezentant al acestor formațiuni politice nu a reușit să obțină o victorie absolută.

Comentând această situație, politologul Victor Juc, a menționat că, în ciuda lipsei contradicțiilor ideologice, reprezentanții dreptei din Moldova au o mare problemă pe care nu o pot soluționa de circa treizeci de ani. Practic, toate forțele de dreapta sunt adepte ale ideii de ”absorbție” a Republicii Moldova de către România.

„Pentru unii dintre acești lideri, unionismul a devenit deja o profesie. Ar trebui menționat că multe dintre aceste partide au înregistrat un rezultat bun la alegerile locale. Însă o astfel de dezbinare le-a jucat festa – ele nu au șanse să devină o mișcare politică bună, cu greutate în societate”, a spus politologul.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Năstase dezgroapă securea războiului: Câte zile mai are majoritatea parlamentară? – Video
Juc este sigur că toți liderii formațiunilor politice care împărtășesc ideea unionismului consideră că anume ei trebuie să se afle în capul listei celor care pledează pentru unionism. Ei nu vor să cedeze întâietatea și nu sunt gata de compromisuri.

„Nu există contradicții ideologice pe segmentul de dreapta. Există doar factorul subiectiv – lupta pentru laurii întâietății între liderii partidelor de dreapta. Aceștia, la drept vorbind, nici măcar nu au un plan concret al unirii cu România, ci doar retorică. Nimeni nu a propus nimic concret care să aibă sorți de izbândă. Doar lozinci, și nimic mai mult”, a punctat Juc.

Fluxul de știri
0