Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomen straniu în nordul Moldovei, la sfârșit de octombrie - Foto

© Photo : Public domain / Łukasz RawaSfârșit de octombrie
Sfârșit de octombrie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un fenomen straniu se întâmplă în nordul Moldovei - locuitorii din satul Sturzeni din raionul Râșcani au fost uimiți să vadă flori de liliac la sfârșit de octombrie.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. În nordul Moldovei au înflorit liliecii. Chiar dacă suntem pe sfârșit de octombrie, se pare că vremea caldă a trezit la viață florile de primăvară. În satul Sturzeni din raionul Râșcani, parafrazând versurile Arhip Cibotaru, putem spune că a ”înnebunit liliacul” de atâta toamnă caldă.

Potrivit specialiștilor, este vorba despre o anomalie generată de schimbările climaterice. Iar după anul 2000, asemenea fenomene sunt tot mai des întâlnite.

Pentru acest sfârșit de octombrie, meteorologii au prognozat temperaturi destul de ridicate. Astăzi, pe timp de zi vom avea până la +20..22 de grade Celsius.

Este de remarcat că, anul precedent, temperatura aerului în nordul țării la data de 23 octombrie era de +12..13 grade, cu aproximativ 10 grade mai puțin decât acum.

Fluxul de știri
0