Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Accident în lanț la Fălești, cu implicarea a șase mașini: Avertismentul Poliției - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariТуман
Туман - Sputnik Moldova
Abonare
Vizibilitatea redusă a dus iarăși la producerea unor accidente grave pe drumurile din țară. Poliția a venit cu un avertisment pentru șoferi.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Un grav accident rutier s-a produs în această dimineață în raionul Fălești. Din cauza vizibilității reduse, a avut loc o ciocnire în lanț, fiind implicate șase automobile.

Potrivit ofițerului de presă al IP Fălești, Jana Molceanov, în urma accidentului nimeni nu a avut de suferit.

Avertismentul Poliției

Având în vedere că pe parcursul a câtorva zile, meteorologii mențin cod galben de ceață și vreme instabilă, Poliția îi avertizează pe șoferi și pietoni să manifeste maximă prudență în trafic.

Recomandări pentru pietoni:

  • traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
  • pe vreme rea sau întuneric, pentru a fi vizibili purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante;
  • nu stați pe partea carosabilă a drumului, dar în stații sau pe spațiile destinate pietonilor;
  • nu traversați strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Recomandările pentru șoferi:

  • acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;
  • reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;
  • nu staționați în zona trecerii de pietoni pentru a nu bloca vizibilitatea celorlalți șoferi;
  • lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;
  • adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță.

De la începutul acestui an, din cauza imprudenței șoferilor și a pietonilor au fost înregistrate 699 accidente rutiere grave, unde 653 de pietoni au suferit diferite traumatisme, iar 70 și-au pierdut viața.

Fluxul de știri
0