Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ardei, sfeclă și ceapă cu plumb: Unde au fost depistate

© Sputnik / Miroslav RotariLegume
Legume - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai multe loturi produse de origine vegetală cultivate în raionul Anenii Noi ar putea fi nimicite. Iată motivul.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Mai multe loturi de sfeclă, ardei și ceapă cultivate în albia râului Bâc vor fi nimicite, după ce a fost depistat un conținut depășit de plumb. Informația a fost confirmată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune ANSA despre peștele cu viermi din piețele din Moldova

Potrivit informațiilor inspectorii Agenției au efectuat prelevări, iar în urma analizelor de laborator s-a constatat că 3 probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative.

„În total au fost nimicite doua loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha. Urmează să fie nimicite un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha”, informează ANSA.

Alarmat: Harbujii din acest an pot aduce moartea - ANSA avertizează>>>

ANSA atenționează că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă provenința și inofensivitatea lor.

Fluxul de știri
0