Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă alimentară: Mâncare pentru bebeluşi cu metale grele, contaminare cu azbest

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui studiu realizat de Healthy Babies Bright Futures, s-a descoperit că 95% din alimentele pentru bebeluşi de la Compania Johnson & Johnson conţineau urme a cel puţin unul din cele patru metale grele.

BUCUREŞTI, 23 oct – Sputnik, Doina Crainic. Compania Johnson & Johnson a anunţat că retrage de pe piaţă peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu azbest, potrivit România TV.

În plus, un studiu realizat de Healthy Babies Bright Futures a arătat că 95% din mâncarea pentru bebeluşi testată în laborator, de la piureuri de fructe la biscuţi pentru dinţi, conţineau metale grele, precum arsenic, plumb, cadmiu şi mercur.

Au fost testate atât branduri de nişă cât şi branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber. Cele patru metale pot aduce daune creierului.

De asemenea, şi alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluşi. De exemplu, un studiu din 2017 a identificat prezenţa plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluşi.

Pe de altă parte, Gerber şi Beech-Nut au susţinut că produsele lor sunt sigure.

„Compania se mândreşte cu respectarea strictă a siguranţei alimentelor. Dorim să reasigurăm părinţii că Gerber nu face niciodată compromisuri în privinţa siguranţei sau calităţii alimentelor noastre. Colaborăm cu furnizorii, cultivatorii şi echipa de producţie pentru a reduce la minimum nivelul metalelor grele”, a spus purtătorul de cuvânt al Gerber, Kelly Schneider.

Compania Johnson & Johnson a anunţat că iniţiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudră, circa 33.000 de flacoane, după ce un test efectuat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a arătat "niveluri mici de contaminare cu azbest", la un flacon de pudră pentru bebeluşi cumpărat online.

Fluxul de știri
0