Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Țigări găsite într-un camion de oamenii legii: Iată despre ce cantități record este vorba

© Pixabay / klimkinȚigarete
Țigarete - Sputnik Moldova
Abonare
Un camion plin cu țigări fără timbre de aciz a fost percheziționat de oamenii legii. Valoarea produselor din tutun se estimează la 1,9 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță admiterea de către instanța de judecată a demersului procurorilor de aplicare a arestului, pe un termen de 30 de zile, în cazul a doi bărbați învinuiți de contrabandă cu 1,5 milioane de țigări în valoare estimativă de 1,9 milioane de lei.

Prealabil aplicării arestului, în data de 17 octombrie în Chişinău a fost reținut un autocamion cu ţigări, fără timbre de acciz. Făptașii sunt doi bărbați domiciliați în raioanele Edineț și Drochia de 37 și 40 de ani. Unul dintre ei muncea ca operator la o stație dea alimentare cu combustibil, iar altul lucra în calitate de șofer al unei companii.

Preliminar, oamenii legii au elucidat că marfa provine din regiunea transnistreană şi urma să fie transportată prin contrabandă spre Uniunea Europeană, pentru a fi comercializată pe piaţa neagră. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0