Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Formația Zdob și Zdub a cântat pentru a salva Sfinxul - Video

© Sputnik / Rodion Proca”Zdob și Zdub”
”Zdob și Zdub” - Sputnik Moldova
Abonare
Formația Zdob și Zdub au făcut un show de excepție în vârf de munte. Aceștia au interpretat o piesă din noul lor album.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Formația Zdob și Zdub a cântat un fragment din piesa ”Înțelept codrule ești” în vârf de munte. Membrii trupei au mers pe munte în cadrul unei campanii care are drept scop salvarea Sfinxului de turiștii care își lasă amprenta pe piatra monumentului. Astfel, Zdubii au interpretat în fața turiștilor o piesă din noul lor album.

Zdob și Zdub este o formație de rock alternativ din țara noastră. Trupa a fost înființată în 1994 de un grup de prieteni din orașul Strășeni. Zdob și Zdub combină mai multe stiluri muzicale.

Zdob si Zdub на фестивале ПЕТЕРБУРГ LIVE - Sputnik Moldova
Video
Zdob și Zdub a încins atmosfera la Festivalul ”Petersburg live”

Trupa a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2005, unde s-a clasat pe locul 6, și la Eurovision 2011.

De-a lungul timpului, Zdob și Zdub a cântat în deschiderea unor concerte cu formații și artiști de renume mondial, precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals, Linkin Park. Acum membrii formației stau mai mult în România, unde sunt recunoscuți pentru talentul lor. 

Fluxul de știri
0