Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Copiilor moldoveni li se propune să însușească profesia viitorului

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaUn gamer cu ochelari pentru realitatea virtuală
Un gamer cu ochelari pentru realitatea virtuală - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 23 octombrie, ora 10:30, la centrul de presă Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă cu tema: „AR și VR: cum și unde poți însuși profesia viitorului”.

În cadrul proiectului de instruire al AIP „Rossia segodnia” – „Zile de realitate virtuală și augmentată” – liceenii moldoveni vor avea posibilitatea, câteva zile, să asculte prelegeri și să îndeplinească sarcini practice de programare și creare a proiectelor VR/AR.

Pe parcursul conferinței vor fi demonstrate câteva proiecte moderne cu utilizarea tehnologiilor virtuale. Fiecare jurnalist va putea participa la testarea proiectului.

Din sistemul „realității virtuale” fac parte dispozitive care, în comparație cu sistemele de calculator obișnuite, simulează mai reușit interacțiunea cu mediul virtual prin acționarea asupra tuturor celor cinci organe de simț ale omului.

Realitatea virtuală este aplicată la însușirea profesiilor în cazul în care exploatarea dispozitivelor și a mecanismelor reale este legată de un risc sporit sau de cheltuieli mari (pilot de avion sau de submarin, mașinist la tren, dispecer, conducător auto, salvamont și a. m. d.).

Vor participa:

- Evgheni Andreevici ANTONOV, conducătorul proiectelor educaționale în cadrul  Uniunii „Profesioniștii inovațiilor educaționale”;

- Roman Mihailovici POVOLOȚKI, președintele „Кибер страна”;

- Daler Maratovici FATÎHOV, conducătorul Centrului de elaborare a proiectelor experimentale AIP „Rossia segodnia”.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0