Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidele clasate pe primul loc la votul pentru consiliile locale

Abonare
În urma alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, întâietatea în Consiliile raionale și municipale este deținută de două entități politice - PSRM și „ACUM”.

Partidul Socialiștilor și Blocul „ACUM” (PAS și DA) au obținut cele mai multe mandate de consilieri raionali/municipali la alegerile din 20 octombrie 2019.

Pe primul loc sunt socialiștii. PSRM s-a clasat pe primul loc în 15 consilii raionale/municipale, urmat de Blocul „ACUM”, care s-a impus în 11 centre raionale/municipii.

Partidului Democrat va avea un număr mai mare de consilieri în 6 raioane. Alte partide care s-au clasat pe primul loc într-un singur raion sunt Partidul Politic „Șor” și Partidul Nostru.

În cele mai multe dintre localitățile UTA Găgăuzia (21), învingător printre partide în ceea ce privește numărul de consilieri este PSRM. În două localități a învins PPN, iar în una - ACUM.

Pentru cele 11 580 de mandate de consilier s-au înregistrat în cursa electorală 50 410 persoane.

Fluxul de știri
0