Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A început votarea în cadrul alegerilor locale și parlamentare noi

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri locale 2019
Alegeri locale 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii țării noastre vor decide astăzi cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală a țării, dar și patru locuri vacante în Parlament care reprezintă circumscripțiile uninominale.

CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Cetățenii țării noastre își aleg astăzi primarii localităților în care trăiesc, dar și deputații în trei circumscripții. 

Alegeri locale 2019: Pentru cine vor vota cetățenii - Vox - Sputnik Moldova
Video
Alegeri locale 2019: Pentru cine vor vota cetățenii - Vox

Secțiile de votare s-au deschisa la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, alegătorul trebuie să prezinte la secția de votare, înainte de a primi buletinul de vot, buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.

În data de 20 octombrie, pe lângă primari și consilieri, cetățenii din patru circumscripții vor mai trebui să aleagă și deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de alegeri parlamentare noi, în patru circumscripții, unde mandatele de deputat au devenit vacante după ce foștii deputați fie a trecut în altă funcție, fie a renunțat la fotoliul de parlamentar.

Astfel, în cele patru circumscripții - nr.17 Nisporeni, nr. 33 Chișinău, nr.48 or. Slobozia și mun. Bender și Tiraspol și nr.50 la vest de Republica Moldova - candidează 29 de persoane.

De asemenea, cetățeanul cu drept de vot poate prezenta buletinul de identitate provizoriu cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titularului. Votarea se poate face și în baza legitimației de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).

Fluxul de știri
0