Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon i-a scris lui Macron: Șeful statului a cerut soluționarea unui caz ieșit din comun

Abonare
Igor Dodon i-a scris o scrisoare oficială lui Emmanuel Macron în legătură cu soluționarea unui caz în care sunt implicați cetățeni moldoveni.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Igor Dodon i-a scris lui Emmanuel Macron, rugându-l să se implice în cazul familiei de moldoveni cărora le-au fost luați copiii.

Președintele țării, Igor Dodon, i-a scris o scrisoare oficială președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu solicitarea de a contribui soluționarea unui caz ieșit din comun în care a ajuns o familie de moldoveni stabiliți cu traiul în Republica franceză, cărora le-a fost luați copiii și plasați într-un Centru pentru copii.

Au plecat să muncească în Franța, dar au rămas fără copii: Cum a fost posibil acest lucru>>>

Potrivit autorităților franceze, părinții își pot vizita copiii odată la 10 zile, însă nu se cunoaște motivul pentru care aceștia au fost luați din familie.

„Am decis să mă implic personal în rezolvarea situației respective. În acest sens, am semnat o scrisoare oficială în adresa Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron cu solicitarea de a contribui la reîntoarcerea copiilor Lois și Eunicea în familie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele a precizat că urmează să întreprindă în scurt timp o vizită de lucru la Paris și va merge personal la familia Zubcov.

Fluxul de știri
0