Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum votează cetățenii din țară la alegerile locale: Ce își doresc aceștia – Video

© Sputnik / Miroslav Rotariвыборы примара в Кишинев
выборы примара в Кишинев - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Către ora 12:00, prezența la urnele de vot, potrivit datelor CEC, a fost de aproximativ 16 la sută. Iată cum votează oamenii din câteva localități ale țării.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. La scrutinul din 20 octombrie urmează să participe peste 2 milioane 800 de mii de cetățeni cu drept de vot. La alegerile generale locale de astăzi vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de consilieri raionali/municipali și 10 472 de consilieri sătești și orășenești.

Locuitorii din satul Bălceana, raionul Hâncești, au început sa vina la urme încă de la primele ore ale dimineții. Aceștia spun ca își doresc un primar responsabil căruia sa-i pese de localitate. Potrivit observatorilor, pana la aceasta ora nu s-au înregistrat încălcări.

In satul Bălceana, pentru funcția de primar candidează patru persoane. Este vorba de candidatul din partea PDM, Valentin Chiorescu, PSRM - Sergiu Iuteș, ACUM - Iurie Pasat, Partidul Șor - Valentin Bivol.

Situația este calmă și la secția de votare nr.5 din Soroca. Cetățenii vin de dimineață să-și exercite dreptul la vot.

Fluxul de știri
0