Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase: Va fi bine, după atâta rău - va fi și bine

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului Andrei Năstase, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de vot. Acesta a fost însoțit, evident, de premierul Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. La această oră orice fel de estimare privind rezultatul acestor alegeri este inoportună. Declarația a fost făcută de candidatul la funcția de primar general al Chișinăului, Andrei Năstase. Năstase a îndemnat cetățenii la răbdare, iar pe cei responsabili de numărarea voturilor și întocmirea proceselor verbale, la vigilență și corectitudine. Totodată, Năstase este de părere că scrutinul de astăzi a fost unul din cele mai libere și corecte din ultima perioadă.

Голосование в Варнице  - Sputnik Moldova
Politică
Câți moldoveni au mers la urnele de vot în cadrul alegerilor locale generale

„Datele problemei sunt cu mult diferite decât cele din vara anului trecut. A dispărut unul din actorii distructivi care se implica de fiecare dată, administrativ, extrem de nociv în toate alegerile și rezultatele acestora”, a declarat Andrei Năstase.

Ce ține de prezența la vot în municipiul Chișinău, Năstase a rămas mulțumit, dar ușor dezamăgit de prezența la urne pe țară. Acesta a mulțumit tuturor cetățenilor pentru activism civic și pentru implicare. Și premierul Maia Sandu a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova, dar și celor din diaspora, pentru prezență la urne.

„Mulțumim tuturor celor care ați ajuns astăzi la secțiile de votare. Mulțumim tuturor concetățenilor din afara țării care au mers astăzi să aleagă deputatul în circumscripția nr.50, dar și locuitorilor din celelalte trei circumscripții de pe teritoriul țării”, a conchis premierul.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Stop vot: Cine câștigă Primăria Chișinău

De aceiași părere, ca și colegul său de bloc electoral, Maia Sandu a spus că alegerile de astăzi au fost libere și corecte.

„Noi cu dumneavoastră am luptat foarte mult pentru ca să păstrăm democrația. Din perspectiva noastră aceste alegeri au fost în condiții bune, cu mici excepții. Ne-am străduit ca aceste alegeri să fie libere și corecte, astfel încât toți cetățenii să poată să-și exprime voința fără a fi obstrucționați, intimidați sau hărțuiți”, a mai spus Maia Sandu.

Astăzi au avut loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții.

Fluxul de știri
0