Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce îndemn a făcut premierul Maia Sandu în ajun de alegeri, chiar în ziua tăcerii – Foto

© Photo : Maia Sandu Maia Sandu și Andrei Mudrea
Maia Sandu și Andrei Mudrea - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu ne îndeamnă să mergem să vizităm expoziția personală a pictorului Andrei Mudrea "Raze de lumină", care este deschisă până în data de 3 noiembrie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu,a participat astăzi la inaugurarea expoziției personale a pictorului Andrei Mudrea, „Raze de lumină“, eveniment care a avut loc la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Capitală.

"În vâltoarea evenimentelor cotidiene am găsit câteva minute pentru artă. Am fost la deschiderea expoziției personale a pictorului Andrei Mudrea „Raze de lumină“. M-am bucurat să văd lucrări pline de culoare și căldură, ale unui artist care și-a păstrat optimismul de-a lungul anilor", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea ne îndeamnă pe toți să vizităm această expoziție.

"Vă îndemn pe toți să vizitați această expoziție. Vă îndemn să mergeți împreună cu copiii. Prin educație, aprinzând flacăra curiozității în copiii noștri, putem crește generații care să știe să aprecieze și să se bucure de artă", a afirmat premierul.

Vom menționa că maestrul emerit în artă Andrei Mudrea este unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova. Născut în data de 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, el este unul dintre discipolii lui Mihai Grecu.

Andrei Mudrea este considerat unul dintre cei mai talentați pictori de la noi. Mesajul artistului, de un dramatism tulburător, de obicei este unul încifrat, ascuns într-o metaforă, fie că e vorba de peisaje, de celebrele case "mudriene" sau de tablouri pictate în manieră postmodernistă.

În 1983 are loc prima expoziție personală a lui Andrei Mudrea la Chișinău. În 1988 merge cu prima expoziție personală la Moscova (Rusia).

Fluxul de știri
0