Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mesaj pentru juriști: „Distanțați-vă de politic, aplicați corect și argumentat legea”

Abonare
Juriștii din Republica Moldova sărbătoresc astăzi ziua profesională. Cu această ocazie fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș le-a adresat un mesaj de felicitare.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Tradițional, în data de 19 octombrie este marcată Ziua Juristului. Această zi este dedicată tuturor celor care promovează valorile democratice și statul de drept în care persistă dreptatea și libera dezvoltare a personalității umane. Cu acest prilej, fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș a adresat un mesaj de felicitare pentru juriști. 

„Juriștii din Republica Moldova lucrează în diverse domenii: judecători, procurori, avocați, notari, juriști la întreprinderi și multe alte categorii care dețin licență. Aduc sincere felicitări tuturor juriștilor și le doresc să se distanțeze de doleanțele politicului și să aplice corect și argumentat legea. Deci, să judece mai întâi de toate legea, iar dacă ea este conform Constituției și Convenției Europene a Drepturilor Omului, atunci să o aplice corect. Multă sănătate și succes!”.

Ziua Juristului în Republica Moldova a fost instituită în data de 11 octombrie 2000, printr-un decret al președintelui de atunci, Petru Lucinschi.

Fluxul de știri
0