Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Turcia și Siria trebuie să stabilească niște parametri de interacțiune pe teren

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova consideră că militarii turci și sirieni trebuie să stabilească niște parametri exacți ai interacțiunii în nordul Siriei.

BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Moscova consideră că Turcia și Siria pot ajunge la o înțelegere, militarii celor două state trebuie să stabilească niște parametri concreți de interacțiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Al-Tanf - Sputnik Moldova
Militarii americani și sirieni s-au intersectat pe o șosea din Siria - Video

Turcia desfășoară în nordul Siriei operațiunea militară Izvorul Păcii, cu scopul creării unei zone de securitate. Siria a calificat această operațiune drept o agresiune militară, iar comunitatea internațională a condamnat acțiunile turcilor. Pe 13 octombrie, Damascul a ajuns la o înțelegere cu kurzii cu privire la introducerea forțelor armate siriene în nordul Siriei, pentru a contracara acțiunile armatei turce.

“Ne pronunțăm pentru stabilirea unor relații de cooperare între Damasc și Ankara”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing la Moscova.

“Întrevedem și observăm existența unor oportunități pentru realizarea acestui lucru. Le vedem, inclusiv prin faptul ca militarii din cele două state trebuie să determine niște parametri concreți de interacțiune pe teren”, a adăugat ea.

În același timp, oficialul rus a subliniat că “Rusia este dispusă să contribuie la stabilirea unui astfel de dialog”.

Fluxul de știri
0