Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a numit un nou responsabil pentru Relații cu Diaspora

© Sputnik / Miroslav RotariCabinetul de miniștri
Cabinetul de miniștri - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou șef la Biroul Relații cu Diaspora a fost numit astăzi de Cabinetul de Miniștri. Mai Sandu a avut doar cuvinte de laudă pentru acesta.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Biroul Relații cu Diaspora are un nou director interimar. Este vorba de Valeriu Turea, care a mai deținut anterior această funcție.

„Și-a făcut munca onest, cu corectitudine și dăruire, probabil de asta guvernarea precedentă a încercat și a reușit să-l elimine din instituție”, a declarat premierul Maia Sandu.

Elena Mușuc - Sputnik Moldova
Nu uită de casă: Diaspora vine în ajutorul copiilor nevoiași

Valeriu Turea a fost numit în funcția de director interimar al BRD, după ce în urma concursului organizat pentru ocuparea acestei funcții, niciun candidat nu a acumulat punctajul necesar.

„Avem sarcina să unim Diaspora, să demonstrăm că BRD este o instituție apolitică care îi promovează interesele”, a mai spus premierul.

Valeriu Turea a fost director al BRD din 2015 până în 2016, iar în perioada 2010-2015 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză şi Regatul Marocului. Și-a început cariera diplomatică în anul 1991.

Fluxul de știri
0