Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urecheanu, despre mirosul din oraș: E de la Primărie…

© Sputnik / Miroslav RotariSerafim Urechean
Serafim Urechean - Sputnik Moldova
Abonare
De ceva vreme oamenii din Chișinău se confruntă cu mirosul insuportabil de urât din Chișinău, autoritățile s-au convocat în ședințe și au încercat să găsească soluții la această problemă, dar și sursa acestuia.
Urecheanu, despre mirosul din oraș: Pute de la Primărie, ”aroma” apare noaptea pentru că…

Fostul primar al municipiului Chișinău Serafim Urecheanu spune însă că mirosul ar veni de la Primărie, adică de la lucrurile care s-au făcut , dar și care nu au fost întreprinse de municipalitate până acum.

”Pute de la Primărie. Fără niciun fel de jenări, la acest capitol. Stația de purificare a apelor reziduale nu a fost dată în exploatare, deși trebuia să se întâmple acest lucru anul trecut. Mirosul din Chișinău a ajuns până la Odesa. Trebuie de găsit numitor comun cu oamenii de la Țînțăreni, doar acolo se poate de construit o stație de selectare a deșeurilor”, a declarat Serafim Urecheanu.

Urecheanu a explicat și de ce mirosul urât apare noaptea. Astfel, potrivit fostului primar al Chișinăului, de vină ar fi direcția din care bate vântul și nu faptul că au loc anumite șmecherii din partea uzinelor.

”Stațiile de purificare a apelor reziduale se construiesc după raza vânturilor, care bat de la nord la sud, iar când e liniște, acest ”aromat” se extinde pe toată suprafața municipiului. Însă, dacă s-ar depune eforturi, această problemă ar putea fi rezolvată”, a mai adăugat Serafim Urecheanu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Un om de afaceri din Republica Moldova, pe nume Sergiu Postică, a comandat o analiză la un laborator din România, care a constatat niște lucruri îngrozitoare – ne-am pus viața în pericol pe bune. Astfel, potrivit analizei, chișinăuienii au respirat cantităţi exagerat de mari de hidrogen sulfurat atunci când în Chişinău a bântuit mirosul îngrozitor. Totodată, norma de concentraţie a acestui gaz toxic a fost de 500% pentru maximul admis.

Potrivit normelor europene, cantitatea maximă a admisă ar fi de 50%, în timp ce în cazul Republici Moldova, și anume în Chișinău, cotele au depășit norma de cinci ori, ceea ce este extrem de grav.

De altă parte, Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat că nivelul de hidrogen sulfurat în aer ar depăși doar de 1,3 norma la dioxidul de azot, iar la monoxidul de azot de 1,1 ori. Mai gravă e situaţia în cazul la aldehida formică, nivelul căreia e mai mare de 5,2 ori.

Fluxul de știri
0