Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deputat: Funcția de procuror general costă un milion de euro - ”sponsorul” e în pușcărie

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu și Victor Panțâru
Sergiu Sârbu și Victor Panțâru - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, Ministerul Justiției a anunțat un proiect de reformare a justiției, care ar urma să fie pus în aplicare în cel mai scurt timp.
Deputat: Funcția de procuror general costă un milion de euro - ”sponsorul” e în pușcărie

Avocatul Victor Panțîru susține că atunci când procesul de numire a procurorului general durează este clar că suspiciunile cresc, iar credibilitatea viitorului șef al Procuraturii Generale scade, întrucât se creează impresia că se caută o persoană docilă. Mai mult, Panțîru a amintim și faptul că funcția de procuror general ar costa un milion de euro.

”Dacă întinzi acest proces pe o perioadă mai mare de timp decât una rezonabilă, suspiciunea crește și se crede că se caută o persoană care va fi ascultătoare. Avem declarațiile făcute publice că postul de procuror costă un milion de euro. Poate vor să i-a un credit și nu știu de la care bancă… în momentul în care lucrurile nu au loc în ritm normal, odată cu tergiversarea procesului de alegere a procurorului general, ei cred că se încearcă a negocia candidatura, ori încă nu s-a găsit persoana potrivită”, a declarat avocatul Victor Panțiru.   

Totodată, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că există o persoană care ar fi gata să ofere acești bani, dar care se află în pușcărie și e dispus să plătească oricât doar pentru a fi pus în libertate. Sîrbu nu a precizat însă cine este această persoană, dar a adăugat că e vorba de cineva cunoscut opiniei publice.

”Există un sponsor care vrea să iasă la libertate și e gata să dea mulți bani și să ajute această guvernare, știm noi cine este această persoană, e mult vestit”, a adăugat Sîrbu.

Ministerul Justiției a dat start concursului pentru selectarea unui nou procuror general al țării. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până pe data de 20 octombrie. Concursul se va desfășura conform noilor prevederi ale Legii cu privire la Procuratură, care au intrat în vigoare pe data de 21 septembrie 2019.

Fluxul de știri
0